Van Watervlietstraat 65
2274 JX Voorburg

+31 (0)70 38 63 972
info@hergenschuringa.nl

menu
 

Mag ik mij voorstellen?

In 1984 ben ik afgestudeerd als gerontopsycholoog aan de KU van Nijmegen.

Daarna heb ik bijna 30 jaar in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt en vooral veel ervaring opgedaan in het werken met angstklachten en depressieve klachten.

Naast deze hulpverlening ben ik ook altijd geïnteresseerd geweest in het voorkómen van psychische problematiek, in de vraag hoe kunnen mensen zo voor zichzelf zorgen dat daarmee de kans op problemen afneemt.

In 2006 volgde ik mijn eerste cursus mindfulness. Het bleek iets te zijn waar ik onbewust al jaren naar op zoek was: een andere manier van naar klachten kijken en een  praktische manier voor mensen om meer productief met hun eigen psychische klachten om te gaan.

Het jezelf trainen in nieuwsgierigheid naar jezelf, in het ontwikkelen van milde vriendelijkheid waarmee je je eigen gedachten en gevoelens tegemoet kan treden zonder ze te veroordelen, blijkt voor veel mensen een verademing te zijn.

Uiteindelijk heeft mijn eigen ontwikkeling mij ertoe gebracht om deze trainingen ook in Voorburg vanuit mijn eigen praktijk aan te gaan bieden. Mijn meditatie-ervaring werd verdiept door een grondige opleiding aan het Instituut voor Mindfulness; daarnaast neem ik deel aan retraites, stiltedagen en intervisie.

Ik ben BIG geregistreerd GZ-psycholoog (registratienummer 39049651925) en aangesloten bij het NIP.

Als mindfulness trainer ben ik aangesloten bij de VMBN (www.vmbn.nl).

Inmiddels (2018) heb ik veel ervaring opgedaan met het geven van mindfulness trainingen. In totaal heb ik meer dan 100 trainingen gegeven zowel binnen als buiten de GGZ. In deze trainingen trof ik mensen met stemmingsklachten, angstklachten, burn-out klachten, vermoeidheid, autisme, ADHD, piekerproblemen, werkgerelateerde problemen, omgang met stress en psychologische ontwikkelingsproblemen. Daarnaast namen er mensen deel die zich geestelijk wilden ontwikkelen door middel van meditatie.

De training van aandacht in het hier en nu heeft velen met bovengenoemde klachten geholpen om tot een meer constructieve houding te komen tegenover hun eigen gevoelens, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen.

 

Ik geef mindfulness- en compassietrainingen in Voorburg (ook bereikbaar vanuit Voorschoten, Leidschendam, Rijswijk, Den Haag, Delft en Zoetermeer).      Deze trainingen geef ik ook in Gouda (ook bereikbaar vanuit Waddinxveen, Boskoop, Bodegraven, Reeuwijk, Moordrecht en Nieuwerkerk a/d IJssel).


Soms is de erkenning van wat er aan de hand is, in plaats van maar doorgaan over wat er ‘zou moeten' gebeuren al voldoende om onze ervaring te transformeren.