Van Watervlietstraat 65
2274 JX Voorburg

+31 (0)70 38 63 972
info@hergenschuringa.nl

menu

Voor wie verder wil lezen

Handboek meditatief ontspannen
Een brede, diepgaande en tegelijkertijd toegankelijke studie naar de oorzaken en gevolgen van stress en de manier waarop aandachttraining (Mindfulness) hier een gunstige uitwerking op heeft.

Effectief programma voor het bestrijden van pijn en stress. Jon Kabat-Zinn Uitgeverij Altamira-Becht, 2005

Waar je ook gaat, daar ben je
Goed, toegankelijk boek waarin in kort bestek wordt ingegaan op allerlei aspecten van de praktische beoefening van Mindfulness zoals bijvoorbeeld het belang van oefenen, geduld, vertrouwen, niet oordelen, loslaten, niet-handelen

Meditatie in het dagelijks leven. Jon Kabat-Zinn
Uitgeverij Servire, 2003

Meditatie in alle eenvoud
Het boek gaat uitgebreid in op misverstanden rondom het begrip ‘meditatie'. Daarna wordt veel aandacht besteed aan de omgang met problemen en stoorzenders die tijdens de meditatie vaak optreden.

Boeddhistische meditatietechnieken voor iedereen. Bhante Henepola Gunaratana Uitgeverij Altamira-Becht, 2005

Mindfulness en bevrijding van depressie.
Voortreffelijk boek dat ingaat op de manier waarop Mindfulness je kan helpen om uit depressieve gedachten-, gevoels- en gedragspatronen te komen. Met onder meer een gedegen beschrijving van de 8 weekse training.

Voorbij chronische ongelukkigheid. M. Williams, J. Teasdale, Z. Segal, J. Kabat-Zinn Uitgeverij Nieuwezijds, 2007

Angst beheersen met aandacht
Door middel van de in dit boek gepresenteerde benadering van aandachtgerichte stress-vermindering schakel je je angstgevoelens niet zozeer uit, maar raak je ermee vertrouwd door je ervan bewust te worden.

Een praktische gids voor het beheersen van angst, fobieën en paniek. Jeffrey Brantley Uitgeverij Nieuwezijds, 2004

Mindfulness werkboek
Dit praktisch werkboek biedt een programma aan van 8 weken. Je leert om te gaan met de hoogtes en laagtes van het leven en de uitdagingen van iedere dag. De kracht van meditatie wordt hier gekoppeld aan inzichten uit de cognitieve psychologie.

De kracht om te leven in het nu. David Dewulf Uitgeverij Roularta books, 2008

Mindfulness
Een inspirerend boek van een Belgisch psychiater die je snel verleidt om de oefeningen te gaan doen vanwege zijn bijzondere taalgebruik en vele treffende citaten.

In de maalstroom van je leven. Edel Maex Uitgeverij Lannoo, 2006

Op zoek naar het hart van wijsheid
Het boek is ontstaan vanuit de 12 jaar lange samenwerking tussen beide auteurs in het begeleiden van intensieve meditatie-retraites over de hele wereld. Openheid en mededogen als essentie van iedere waarachtige spirituele ontwikkeling.

Het pad van inzichtmeditatie. Joseph Goldstein & Jack Kornfield Uitgeverij Asoka, 2009

Aandachtgerichte cognitieve therapie bij depressie
Wetenschappelijk psychologisch boek waarin een zoektocht wordt beschreven naar de meest effectieve therapie bij terugkerende depressieve klachten. Mindfulness wordt erkend als een zeer effectieve methode om met name hardnekkig terugkerende depressieve klachten in gunstige zin te beïnvloeden. Bij de behandeling wordt ook geput uit cognitief-gedragstherapeutische inzichten.

Een nieuwe methode om terugval te voorkomen. Zindel Segal, Mark Williams & John Teasdale , Uitgeverij Nieuwezijds, 2004

Mindfulness-based treatment approaches
Wetenschappelijk psychologisch boek met veel onderzoeksgegevens naar de werkzaamheid van Mindfulness bij verschillende klachtengebieden als depressie, angst, eetstoornissen, chronische pijnklachten én bij verschillende doelgroepen als kinderen, volwassenen en ouderen.

Clinician's guide to evidence base en applications. Editor: Ruth A. Baer Academic Press, 2006

 

Ik geef mindfulnesstraining in Voorburg (ook te bereiken vanuit Leidschendam, Voorschoten, Wassenaar, Rijswijk, Den Haag, Delft, Zoetermeer).   Daarnaast geef ik deze trainingen ook in Gouda (ook te bereiken vanuit (Moordrecht, Zwijndrecht, Waddinxveen, Boskoop, Bodegraven, Reeuwijk, Nieuwerkerk a/d IJssel).